Camperpark Kostverloren, nieuw en meteen 45 staanplaatsen

Camping Kostverloren in Nunspeet is recent uitgebreid met Camperpark Kostverloren. Deze telt maar liefst 45 plaatsen. Het is een grote stap voor eigenaren Frida Bonestroo en Willem van Grevengoed. Maar de markt vraagt erom, de vraag naar plaatsen in deze toeristische regio is fors.

Flink uitpakken

"We hebben vaak campers op onze SVR-camping staan. Wat gaan we daar in de toekomst mee doen, vroegen we ons af. We hadden een groot veld naast onze camping, dus besloten we daar een camperveld van te maken. En wanneer de grondwerkers bezig zijn, kunnen ze beter gewoon alles meteen aanpakken", verklaart Frida Bonestroo hun keuze om meteen flink uit te pakken. Maar ook de grote vraag naar camperplaatsen rondom Nunspeet was hiervoor de aanleiding.

Gunstig

"Er zijn meer campings en camperplaatsen in de buurt. Soms staan er meer dan honderd campers op een locatie. Werd het echt te veel, dan stuurden ze hen door naar onze camping", vertelt ze. En dat was en is voor de camperaars die bij hen neerstrijken geen tweede keuze. “Wij liggen gunstig qua locatie ten opzichte van Nunspeet. Dichter bij het centrum en niet ver van het Veluwemeer. En we hebben een eigen theetuin, met een kleine kaart”, vertelt ze over hun sterke punten ten opzichte van de andere camperplaatsen.

Jeu de boules

Op Camperpark Kostverloren zijn de plaatsen ruim, zeven meter breed en tien meter diep. De campers worden schuin geparkeerd zodat er uitzicht is. Iedere plek is afgescheiden door een stukje haag. Op iedere plaats is tien ampère stroom. Er is een sanitair unit met vier toiletten, een urinoir, twee wasruimtes, vier douches, drie wastafels en drie afwasruimtes met warm en koud water. Naast de unit zijn de afstort voor chemisch toilet en plek voor drinkwater en afvoer van grijs water. Tegen betaling kan gebruik worden gemaakt van een wasmachine en droger. Een jeu-de-boulesbaan wordt nog aangelegd en er komen banken en planten op het park.

Aanmeldzuil

Vooraf reserveren is nu nog niet mogelijk. Bonestroo: "We zijn op veel camperplaatsen gaan kijken. Daar hoorden we vaak de klacht dat bij reserveren de vrijheid van de camperaar wordt beperkt. Maar mogelijk gaan we in de toekomst toch hiervoor kiezen, bij de helft van het aantal staanplaatsen. Ook gaan we werken met een aanmeldzuil, die is nu in bestelling."

Meer informatie over de nieuwe camperlocatie staat op Campercontact.com onder sitecode 99905.