Doek valt voor Joyne

Satellietprovider Joyne is failliet en het moederbedrijf Canal+ Luxembourg van concurrent Canal Digitaal neemt het klantenbestand en de activiteiten over. Dat melden diverse gespecialiseerde nieuwssites, zoals mediamagazine.nl.

Wie de website van Joyne wil bezoeken, komt op een site van Canal Digitaal terecht, met instructies om naar deze provider over te stappen. Klanten van Joyne blijven signaal ontvangen tot 31 mei van dit jaar, maar naar verluidt vervallen er mogelijk wel kanalen die Canal Digitaal niet in het pakket heeft, zoals Discovery, Eurosport1 en 2, TLC, Investigation Discovery Crime+Investigation, Dusk en Meiden van Holland. Klanten wordt aangeraden om voor 31 mei over te stappen naar de concurrent.

Hoge verwachtingen niet waargemaakt

Joyne ging in 2017 van start, op initiatief van een oud-werknemer van Canal Digitaal. Nogal wat camperaars hadden er hoge verwachtingen van: ze hadden slechte ervaringen met de service van Canal Digitaal en hoopten dat het breken van het monopolie verbetering zou brengen. Joyne kwam met een iets ander aanbod van zenders en een wat beter bereik in de uithoeken van Europa, waar Canal Digitaal het vaak liet afweten. Deze provider hield echter het breedste aanbod.

Kort na de start van Joyne kwam Canal Digitaal met een onafhankelijk ogende vergelijkingssite, waarbij het bedrijf de nieuwkomer op alle fronten ruimschoots overtrof. De voordelen van Joyne kwamen echter nauwelijks aan bod. Ook nu is deze site weer zichtbaar.

De initiatiefnemer van Joyne was niet bereikbaar voor commentaar.