Campers niet langer gedoogd langs Leidsevaart in Bollenstreek

De gemeente Lisse heeft aangegeven streng te handhaven op de Leidsevaart in Lisse. Camperaars mogen hier sinds 1 april niet meer parkeren en overnachten. De afgelopen jaren werden campers op de Leidsevaart nog gedoogd.

Foto: Omroep West

Volgens de gemeente is het niet meer veilig. Doordat de campers dicht naast elkaar geparkeerd staan, zou in geval van brand het vuur kunnen overslaan. Adviseur Hans Pronk van het Projectbureau Camperplaatsen is al jaren in gesprek met de gemeente Lisse voor een definitieve camperlocatie.

Pronk: “Er ligt al een aanvraag voor een camperlocatie net buiten Lisse, maar meer en kleinschalige camperlocaties in de Duin- en Bollenstreek zou nog mooier zijn. Zeker tijdens de openingsperiode van de Keukenhof en in de bollenperiode zijn camperaars op zoek naar een plek om te overnachten.“

Visie verblijfsrecreatie

De gemeente Lisse is op dit moment bezig met samen met de gemeenten Hillegom en Teylingen met het opstellen van een visie verblijfsrecreatie, waarin ook aandacht is voor nieuwe camperlocaties. Naar verwachting wordt deze visie na de zomer gepresenteerd.