Caravan Salon Düsseldorf spreekt van succes

De Caravan Salon in Düsseldorf heeft dit jaar 107 duizend bezoekers getrokken, nog niet de helft van het recordaantal van 268 duizend in 2019. Dit was de eerste grote beurs die sinds de lockdown weer werd gehouden. Veel campermerken waren, net als de NKC, door de coronacrisis deze keer niet op de beurs te vinden.

Caravan Salon 2020

De organisatie en aanwezige exposanten toonden zich echter tevreden met het feit dat in deze tijden van corona zoveel mensen de beurs bezochten. “Met 107 duizend bezoekers geeft de Caravan Salon een belangrijk signaal aan de beursindustrie in Duitsland en Europa. De grootste reis- en vrijetijdsbeurs overtuigde met goed doordachte hygiënemaatregelen en een coronaproof concept”, aldus managing director Erhard Wienkamp van de Messe Düsseldorf in een verklaring.

De beurs staat in 2021 gepland van 27 augustus tot en met 5 september.

Camper Caravan Wereld

Komend weekend wordt in Assen de beurs Camper Caravan Wereld gehouden. Op deze beurs vindt de bezoeker campers, caravans en alles wat met kamperen te maken heeft. Ook hier zijn aangescherpte maatregelen van kracht, zoals ruimere gangpaden en een bezoekersregistratie met gezondheidscheck. De NKC is dit jaar niet op de beurs aanwezig.

Dealershows

De NKC is de komende tijd voor algemene vragen wel aanwezig bij een aantal dealershows. Op 26 en 27 september is dat in het kader van de Camperbeurs on Tour bij Rico Recreatie in Gieten. Omdat Camperbeurs Hardenberg dit jaar niet doorgaat, heeft de beurs een leuk alternatief bedacht: Camperbeurs on Tour. Dit houdt in dat 26 exposanten hun showroom openen in het weekend dat zij normaliter op de beurs zouden staan.

Verder is de NKC aanwezig bij de grote najaarshow op 17 en 18 oktober bij Oortgiese Campers in Baak en van 16 tot en met 18 oktober bij de dealershow van Stam Campers in Dreumel. Deze show is te bezoeken van 15 tot en met 20 oktober.