CamperfiXX introduceert elektrische e-Fixxter

De Nederlandse producent CamperfiXX van compacte campers brengt een elektrische variant op de markt: de e-Fixxter. Belangrijkste wapenfeit van deze nieuweling is de forse actieradius.

Met een volle accu komt de e-Fixxter 330 kilometer ver. Daarvoor zorgt het flinke accupakket van 75 kWh. Voor dagelijks gebruik, waar deze camper ook geschikt voor is, is dit geen probleem. Wie er verder mee wil rijden, moet onderweg stops inlassen. Een half uurtje laden bij de snellader zorgt ervoor dat de accu weer voor 80 procent is geladen. CamperfiXX bouwt de e-Fixxter op de Toyota Proace, de Citroën Jumpy, de Peugeot Expert en de Opel Vivaro met lange wielbasis.

Twee- of driepersoonsbank

Het interieur van deze elektrische camper is gebaseerd op de Fixxter XXL. Door de verschuifbare slaapbank ontstaat een flexibele leefruimte. Uitgeklapt is de bank een bed van 135 bij 200 centimeter. Tijdens de rit kunnen hier twee personen veilig zitten. Naar keuze is ook een driepersoonsbank verkrijgbaar.

De keuken heeft een ingebouwde tafel, een ruime koellade of koelkast, een tweepitskookplaat met afdekking, een ingebouwde besteklade en een spoelbak. In de hele camper is opbergruimte te vinden. De e-Fixxter is uitgerust met een Porta Potti. Verder zijn er creatieve oplossingen voor de schoonwatertank, de vuilwaterjerrycan en de gasfles. De accu’s zijn onder de vloer geplaatst, waardoor het zwaartepunt laag ligt. Dat komt de wegligging ten goede.

Slaaphefdak met opties

De e-Fixxter heeft een slaaphefdak, met een open sky-uitvoering als optie. Ook een zonnepaneel is optioneel, net als een trekhaak en een luifel. De elektrische camper is leverbaar vanaf 69.000 euro.