Bürstner komt met multifunctionele camper Copa

Een personenauto, een bestelwagen en een camper: de Copa waar Bürstner in het voorjaar mee komt, is het allemaal. Bürstner bouwt deze compacte alleskunner op de Ford Transit Custom. Op een lengte van 4,97 meter kunnen vier mensen slapen, terwijl er voor zes personen onderweg een zitplaats is.

Burstner Copa Exterieur

De Ford Transit Custom is standaard verkrijgbaar in wit en optioneel in oranje, zilver of blauw. Onder de kap de Euro-6D-Temp-motor met 130 pk, die tegen een meerprijs is op te waarderen tot 185 pk. De Ford is verder voorzien van diverse assistsystemen, een infotainmentsysteem en airco. Een verwarming op diesel is eveneens een optie.

Slapen in het hefdak

Binnen zorgt een variabel railsysteem voor flexibiliteit. Hierop staan de slaapbank en de enkele stoelen. Met de cabinestoelen erbij ontstaat een zithoek. In het slaaphefdak zijn de twee standaard slaapplaatsen te vinden. Door te kiezen voor een van de optionele pakketten is het leefgedeelte verder aan te kleden. De koper kan kiezen voor een achterbank die om te bouwen is tot een tweepersoonsbed, zodat er vier personen in de camper kunnen slapen. Maar het vervangen van de bak door twee stoelen is ook een mogelijkheid. Alle ruiten van de Copa zijn getint en warmtewerend en de zijruiten ter hoogte van de tweede zitrij kunnen open.

Veel stahoogte

De keuken is achter de bestuurdersstoel geplaatst en uitgerust met een gasstel, spoelbak en opbergkastjes. De compressorkoelbox van 40 liter is alleen als optie bij te bestellen. Wanneer het slaaphefdak is geopend, is de stahoogte hier 2,47 meter. Met de optionele Camper-box is hij helemaal klaar voor de camping: een achtertent, een campingtafel met twee stoelen, servies en bestek, stroomkabels en oprijplaten.

Naar verwachting is de Copa in het voorjaar van 2021 leverbaar in Duitsland en Frankrijk en een jaar later elders in Europa. Wat hij in Nederland gaat kosten, is nog niet bekend.