NKC roept camperaars op zich te houden aan coronaregels

Houd je aan de dringende corona-adviezen die premier Rutte op dinsdag 3 november heeft bekendgemaakt. Dat is de oproep die NKC-directeur Stan Stolwerk doet aan camperaars. “We zijn allemaal gebaat bij een spoedig einde aan deze crisis”, zegt Stolwerk.

Noodzakelijk

Van verschillende kanten kwamen daags na de persconferentie verzoeken bij de NKC binnen om te lobbyen voor een uitzonderingspositie voor camperaars en het beleid te af te wijzen. “Dat begrijpen we heel goed”, stelt Stolwerk. “Camperen is relatief veilig en de mensen willen graag op pad. Toch gaan we daar als NKC niet in mee.” De NKC-directeur vindt het geen pas geven om nu om een uitzonderingspositie te vragen, puur voor het plezier van de camperaar, terwijl het zorgpersoneel zich uit de naad werkt. “Hoe noodzakelijk is reizen met de camper?” vraagt de NKC-directeur zich af. Om vervolgens zelf het antwoord te geven: “Niet.”

Garantie

Het kabinet wijst erop dat elke reisbeweging binnen en buiten Nederland kan leiden tot het verder verspreiden van het virus. De redenering is: wie reist moet toch een keer tanken, boodschappen doen of heeft op een andere manier contact met de plaatselijke bevolking. Daarom geeft het kabinet het dringende advies thuis te blijven. Stolwerk acht de kans dat camperaars het virus verspreiden zeer klein, maar geeft aan dat de NKC wel de adviezen en regels van de overheid onderschrijft. “Want nu pas op de plaats maken, geeft de beste garantie dat camperaars straks weer onbelemmerd met de camper kunnen reizen”, besluit Stolwerk.

Meer informatie over camperen in Nederland in coronatijd vind je hier

Meer informatie over camperen in het buitenland vind je hier