Integraalgevoel in buscamper Globecar Elegance

Een buscamper met een interieur dat de uitstraling van een integraalcamper heeft. Dat beoogt Globecar met de Globescout Elegance.

Globecar Globescout Elegance Aussen Web

Om het integraalgevoel te creëren, koos Globecar in het interieur voor een ruimtelijke indeling en veel licht. De bovenkasten lopen door richting het open opbergvak boven de voorruit. De kastjes zijn greeploos en voorzien van indirecte ledverlichting. Ze zijn uitgevoerd in een antracietkleur in combinatie met een houtlook. De meubelstoffering is grijs gemêleerd.

De combinatie van hout en antraciet is terug te vinden in de keuken. Deze is links van de schuifdeur geplaatst en heeft twee gaspitten en een spoelbak met afdekplaat. Het keukenblok is uitgerust met drie brede lades. De absorptiekoelkast heeft een inhoud van 80 liter en een vriesvak van 5 liter. De compacte badkamer is met een schuifdeur gescheiden van het gangpad. Hierin bevinden zich een kleine wastafel, een toilet, een douchebak met afdekplaat en diverse opbergmogelijkheden.

Optioneel derde bed

De GlobeScout heeft vier goedgekeurde zitplaatsen. Standaard heeft deze buscamper achterin een dwarsgeplaatst ben van 196 bij 148/142 centimeter. Een derde bed 196 bij 70 centimeter is optioneel.

De GlobeScout staat naar keuze op de Citroën Jumper of de Fiat Ducato. Daarnaast valt er nog te kiezen uit het light en het heavy chassis. Standaard hebben beide basisvoertuigen een 120 pk-motor. Dit is op te waarderen tot 165 pk voor de Jumper en 178 pk voor de Ducato. Twee andere buscampers in de serie van GlobeScout zijn de Roadscout R Elegance van 5,40 meter lang en de Campscout Elegance, die 6,45 meter lang is en enkele bedden heeft. De GlobeScout is leverbaar vanaf 58.379 euro.