Camperbeurzen opgeschort

Er komt dit jaar geen Kampeer & Caravan Jaarbeurs en de Camperbeurs Hardenberg is verplaatst naar het voorjaar. De Caravan Salon in Düsseldorf gaat wel door, maar is een week uitgesteld.

Kcj3

Het bestuur van de Kampeer en Caravan Industrie (KCI) geeft aan dat het een moeilijk besluit was. Juist in de huidige coronasituatie is de promotie van kamperen volgens de organisatie erg belangrijk. Het is op dit moment echter niet te garanderen dat potentiële bezoekers van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs dit najaar een goede afspiegeling zouden krijgen van het huidige aanbod van kampeermiddelen, toebehoren en kampeeraccessoires. De beslissing om de beurs wel of niet door te laten gaan, kon mede door organisatorische redenen niet langer worden uitgesteld. De organisatie gaat er wel vanuit dat de beurs in 2021 weer plaatsvindt.

Camperbeurs Hardenberg

De Camperbeurs Hardenberg zou plaatsvinden van 25 tot en met 27 september, maar is verplaatst naar 5 tot en met 7 maart 2021. Het overgrote deel van de exposanten steunt de verplaatsing naar het voorjaar van 2021. Ook de NKC staat achter de verplaatsing van de beurs. “Op dit moment zijn er nog veel onzekerheden over het organiseren van evenementen dit najaar”, zegt beurscoördinator Marieke Peele van de NKC. “We hebben er alle vertrouwen in dat we er volgend jaar een schitterende beurs van gaan maken en hopen onze leden en andere camperliefhebbers daar in goede gezondheid te mogen ontmoeten.”

Caravan Salon Düsseldorf

De Caravan Salon in Düsseldorf gaat vooralsnog wel gewoon door. De beurs verplaatste de startdatum al eerder met een week naar 5 september. Inmiddels is wel bekend geworden dat de Erwin Hymer Group, met merken als Hymer, Carado, Dethleffs en LMC, de grootste vakantiebeurs van Europa overslaat. Ditzelfde geldt ook voor de merken Concorde en Pössl.