Ambassade regelt boot Marokko-Italië

De Nederlandse ambassade heeft geregeld dat er volgende week een veerboot van Tanger Med in Marokko naar Genua in Italië vaart. Nederlandse camperaars krijgen een plek als ze boeken.

“Dit is een enorme kans voor Nederlanders die graag naar huis willen,” stelt NKC-directeur Stan Stolwerk. “Ik adviseer iedereen met klem gebruik te maken van deze overtocht. Voor zover bij de NKC bekend, zijn er nog een kleine honderd Nederlandse campers en hun passagiers in Marokko. Zij kunnen allemaal mee,” stelt Stolwerk.

Kans om huiswaarts te keren

De afgelopen maanden zijn er slechts mondjesmaat overtochten van Marokko naar Europa geweest. Voor Nederlandse camperaars was het haast onmogelijk om een plek aan boord te veroveren. Nu Nederland initiatiefnemer is van een overtocht, krijgen zij een goede kans om huiswaarts te keren. Zij hebben vanmiddag een nieuwsbrief met instructies ontvangen.

De NKC heeft de afgelopen maanden intensief contact gehouden met camperaars die vastzitten in Marokko. Daarvoor is er nauw samengewerkt met de Nederlandse ambassade. Het ultieme doel van de ambassade en de NKC was en is alle camperaars de gelegenheid te bieden terug naar Nederland te reizen. De geplande overtocht van 19 mei is daarvan nu het resultaat.
Voor de NKC betekent deze mijlpaal dat de intensieve communicatie naar verwachting vanaf 25 mei wordt afgebouwd. Uiteraard blijft de NKC wel informeren via de website van de nkc en camperaars met vragen kunnen terecht via de reguliere kanalen van de NKC, zoals het contactformulier.