Ledenraad positief over plannen voor 2020

De ledenraad van de NKC heeft in de najaarsvergadering van 2019 de plannen van de vereniging voor 2020 goedgekeurd. Vanuit de strategische agenda werd ook een interactieve discussie gevoerd over onder meer belangenbehartiging en de zin en onzin van keurmerken. 

Het was tevens de eerste keer dat dit overleg in het nieuwe bestuursmodel plaatsvond, waarin behalve de ledenraad alsmede een directeur-bestuurder en een raad van toezicht actief is.

Het jaarplan voor 2020, ‘Klaar voor de start’, past in het strategisch plan 2022 ‘Ultiem (camper)gemak’. De ledenraad focuste in het gesprek met directeur-bestuurder Stan Stolwerk op de visie ten aanzien van de toekomstige ledenontwikkeling, de groei van Campercontact in Europa en op de positie van de NKC als aantrekkelijke werkgever.

Ook was er een debat over de mogelijkheden om het verzekeringspakket uit te breiden en hoe dat concurrerend te houden is, alsmede over het reisproduct en de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

De ledenraad was na discussie eensgezind en positief over de plannen en begroting voor 2020.  Verdere details staan in het verslag van de vergadering.

Coronacrisis

De huidige coronacrisis heeft gevolgen voor de strategische agenda en de begroting van de NKC. Stan Stolwerk: “Het is alweer een tijd geleden dat de ledenraad deze plannen besprak. Wat een andere tijd is inmiddels aangebroken. Natuurlijk laat de huidige coronacrisis de ambitie van de NKC niet onberoerd. De wereld, zeker die van het toerisme, reizen en camperen, ziet er op dit moment dramatisch anders uit.”

Het lijstje van prioriteiten ligt volgens Stolwerk nu even anders. “De focus van de NKC is nu gericht op de korte termijn: veiligheid en gezondheid van medewerkers, vrijwilligers en camperaars. Daar doen we nu alles voor.”

De ambities voor 2020 vragen volgens Stolwerk nu een andere prioriteit: “Ik hou contact met ledenraad en raad van toezicht. Te zijner tijd zal ik met beide organen in overleg treden om met hen een bijgesteld scenario voor 2020 te bespreken. Gelukkig kan de club een stootje hebben, daar hebben we geen zorgen over. Alle energie gaat nu naar de belangrijkste zaken in het leven: veiligheid en gezondheid.”

Meer over wat de ledenraad doet en wat het belang ervan voor de vereniging, is te zien in deze video.