Zes nieuwe camperlocaties in Nederland

Voor camperaars die de komende tijd in Nederland op pad willen is er goed nieuws. Er komen zes camperlocaties bij.

Bij de ontwikkeling van de meeste van deze nieuwe camperlocaties hebben vrijwilligers van het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC geadviseerd, onder meer over de inrichting van de locatie. Soms heeft het projectbureau ook geholpen met bijvoorbeeld contacten met de gemeente.

Kampen

In Het Overijsselse Kampen is sinds kort Camper-eiland ERF-1 geopend. Deze locatie ligt op een zuivelboerderij en biedt plaats aan tien campers. Op de locatie zijn diverse voorzieningen, zoals een watertappunt, wifi en sanitair, maar het is ook mogelijk om fietsen te huren en producten van de boerderij te kopen. Hanzestad Kampen ligt op een fietsafstand van zes kilometer en in de directe omgeving zijn veel wandelpaden.
> Camper-eiland ERF-1, op Campercontact.com te vinden onder sitecode 92305.

Spijkenisse

In Spijkenisse heeft de gemeente Nissewaard drie plekken gerealiseerd op het parkeerterrein aan de Vredehofstraat. Camperaars betalen voor deze plekken het dagtarief voor parkeren. Het centrum van Spijkenisse ligt op twee kilometer van de locatie. Er zijn verder geen voorzieningen.

In Spijkenisse zijn op de Parking Oude Maas, sitecode 53407, nog vier plaatsen voor campers beschikbaar.
> Parking Vredehofstraat, sitecode 92507.

Haastrecht

Pop-upcamperplaats Nooitgedacht in het Zuid-Hollandse Haastrecht is een tijdelijke locatie voor voorlopig één jaar. De eigenaren startten de camperlocatie bij hun evenementenbedrijf, omdat er door de coronacrisis geen werk meer was in de evenementenbranche. Op de locatie zijn vrijwel alle voorzieningen aanwezig. Vanaf de camperplaats zijn allerlei soorten uitstapjes mogelijk. Zo liggen Gouda en Oudewater op fietsafstand en is het ook mogelijk om te kanoën of te suppen op de IJssel.
> Camperplaats Nooitgedacht, sitecode 92254.

Oud-Alblas

In het Zuid-Hollandse Oud-Alblas kun je terecht op Vertoeven bij Verhoeven. Deze camperlocatie biedt negen plekken op het voormalige veeteeltbedrijf van de familie. De stallen zijn verbouwd tot bed and breakfast en camperstalling. Voor camperaars zijn alle voorzieningen aanwezig. De camperplaats biedt uitzicht over molens en weilanden. Kinderdijk en Alblasserdam liggen op fietsafstand.
> Vertoeven bij Verhoeven, sitecode 92424.

Reeuwijk

Midden in het Groene Hart ligt het plaatsje Reeuwijk. Bij Jachtwerf Coen Rutjes worden tien plekken voor campers gerealiseerd, die naar verwachting vanaf komend weekend beschikbaar zijn. Op de locatie zijn alle voorzieningen aanwezig, ook sanitair. De Reeuwijkse plassen liggen op loop- en fietsafstand, net als de stad Gouda.  
Deze locatie staat nog niet op Campercontact.com.

Stad aan het Haringvliet

Op het terrein van Jachthaven Atlantica worden tien plaatsen voor campers gerealiseerd. De jachthaven ligt aan het Haringvliet op het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee en is een ideale locatie voor watersportliefhebbers. Ook deze locatie wordt zeer binnenkort geopend.

Scharendijke

In het Zeeuwse Scharendijke is bij de Brouwersdam een camperlocatie geopend die plaats biedt aan 53 campers. De eigenaar van camping Duin en Strand opende deze locatie. Alle voorzieningen zijn aanwezig en het is mogelijk om zelf in te checken. Scharendijke ligt op een kilometer afstand en Renesse ligt op fietsafstand. Langs de camperlocatie liggen diverse fietsroutes. Een route biedt aan de ene kant uitzicht op de Noordzee en aan de andere kant op het Grevelingenmeer.
> Camperplaats Brouwersdam, sitecode 91835.