Comfortabel genieten met buscamper Bürstner Eliseo

Wie wil genieten van het vrije camperleven in een buscamper, hoeft daarbij niet in te boeten op gemak. Onder dat motto heeft B├╝rstner de buscamperserie Eliseo ontwikkeld. De serie komt er met vier indelingen, vanaf een lengte van 5,41 meter. De C 641 is met 6,36 meter de langste.

Met de Eliseo heeft de camperbouwer nu ook een buscamperserie in het hogere middensegment, naast de begin dit jaar geïntroduceerde Campeo in het instapsegment. De twee series hebben de Fiat Ducato als basisvoertuig gemeen.

Alle modellen hebben standaard indirecte verlichting in het woongedeelte, een dakkap van 50 bij 70 centimeter, een roldeur naar de badkamer en met textiel beklede zijwanden. Een te openen skyroof in de cabine is optioneel. Verder zijn er vijf optiepakketten beschikbaar.

Grootste buscamper

De Eliseo C 641 heeft achterin twee enkele bedden met een lage instap. Door de bedden omhoog te klappen ontstaat extra bagageruimte. Zo kunnen zelfs fietsen mee achterin. De C 641 is als enige van de vier buscampers uitgerust met Combi D6-dieselverwarming. De overige drie indelingen hebben Combi 4 gasverwarming.

Met een bankje en de cabinestoelen biedt de zithoek van de C 641 plaats aan vier personen. Bijzonder aan deze zithoek is de mogelijkheid om er een loungeplek van te maken. De zitbank is verstelbaar, zodat de zitting naar voren komt en de rugleuning schuin komt te staan. Klap vervolgens de tafel helemaal weg en er ontstaat ruimte om zittend op het bankje de voeten op de bestuurdersstoel te leggen.

In de keuken heeft de C 641 een koelkast van 135 liter. Dat is fors meer inhoud dan in de twee kleinere modellen, die het beide met 75 liter moeten doen. Het raampje in de badkamer kan open, zodat ventilatie mogelijk is. De wagen is leverbaar vanaf ongeveer 62.660 euro.