Camperplaatsontwikkelingen in binnen- en buitenland

Er zijn volop ontwikkelingen op camperplaatsgebied in binnen- en buitenland en er zijn veel plannen om camperplaatsen te ontwikkelen. Een aantal locaties is al wel gerealiseerd.

Camperplaats 't Grom

België

De Belgische gemeente Sint-Katelijne-Waver heeft een tweede camperlocatie geopend. Behalve de camperlocatie bij het stadhuis (sitecode 67199) is er nu ook een camperlocatie geopend bij groentemuseum ’t Grom. De locatie telt vier plekken voor campers en is gratis. Er zijn verder geen voorzieningen. De plekken liggen in de natuur en langs een zogenaamde fietsostrade, waardoor het een ideale uitvalsbasis is voor een bezoek aan Mechelen en Antwerpen.
Camperplaats ’t Grom, sitecode 92293.

Nog meer Belgisch camperplaatsnieuws: de gemeente Roosdaal gaat een camperplaats voor twee campers aanleggen bij sportcentrum ’t Sportvlot in het centrum van Pamel. Er komt ook een sanizuil en de plekken zijn gratis. Pamel ligt in Pajottenland, een streek ten zuidwesten van Brussel. Het is nog niet bekend wanneer de plekken klaar zijn.

Spanje

In Spanje is in de gemeente Teruel een nieuwe camperlocatie geopend. De locatie is gelegen langs de N-234 (Sagunto-Burgos) in Los Planos. Er is plek voor dertig campers. Camperaars mogen er maximaal 72 uur gratis gebruik van maken. Campinggedrag is niet toegestaan. Er is een mogelijkheid om vuil water te storten en schoon water in te nemen. Teruel ligt in de regio Aragón en heeft veel gebouwen in mudejarstijl.

Nederland

In Nederland krijgt de camping van voetbalvereniging Bad Nieuweschans, Camping Holland Poort, speciale plekken voor campers. Ook wordt het sanitair vernieuwd. De aanpassingen waren al langer een wens van de vereniging en zijn nu mogelijk door een bijdrage van het Waddenfonds en andere fondsen. Bad Nieuweschans ligt in het uiterste oosten van Groningen, tegen de grens met Duitsland, niet ver van de Dollard.