Ledenraad NKC tevreden over aanpak corona

De NKC heeft op een goede manier ingespeeld op de crisis die het coronavirus heeft aangericht. Dat was de teneur van de uitgestelde bijeenkomst van de ledenraad afgelopen maand. Met name toonde de raad zich tevreden over de repatriëring van camperaars die in Marokko waren gestrand, maar ook voor de updates rond corona, de telefonische informatievoorziening en de coronamonitor kreeg de organisatie een pluim van de ledenraad.

Illustratie Ledenraad Web1

De bijeenkomst kwam in de plaats van de vergadering in maart, die vanwege de coronamaatregelen niet kon doorgaan. Directeur-bestuurder Stan Stolwerk heeft de ledenraad bijgepraat over de actuele ontwikkelingen en de gevolgen van corona voor het camperen en de NKC. Zo werd duidelijk dat de NKC vanwege het cancelen van reizen en evenementen dit jaar te maken krijgt met een stevig omzetverlies, maar dat de financiële positie van de organisatie onverminderd goed is. Bestuur en raad van toezicht kregen de goedkeuring voor het beleid van 2019 en de financiële verantwoording.

Het complete verslag van de vergadering evenals een infographic over het jaar 2019 is te vinden op de website van de NKC.

Verkiezingen nieuwe ledenraad

In het najaar vinden de verkiezingen plaats voor de nieuwe ledenraad. Stolwerk riep de huidige leden van de raad die daarvoor in aanmerking komen op om zich voor een tweede termijn beschikbaar te stellen, om zo de continuïteit te kunnen waarborgen. Ook is de NKC nog op zoek naar leden die zich verkiesbaar willen stellen voor deze vrijwilligersfunctie. Wat dit inhoudt, is te vinden op de website van de NKC.