Jarige Chausson versiert halfintegraal 630 met vele extra’s

Camperbouwers vieren hun verjaardagsfeest graag met een jubileummodel. Bij het Franse Chausson zijn daarom vier campers nu beschikbaar in een extra feestelijke Anniversary-uitvoering. Een daarvan is de halfintegraal 630.

Wat maakt deze Anniversary-630 zo feestelijk? Volgens Chausson is dat de zeer complete uitrusting. De Fransen voorzien het reguliere model namelijk van zowel een VIP-pakket als een Premium-pakket, wat een besparing van zo’n 7.000 euro oplevert. Met deze aankleding ontstaat een halfintegraal die van alle gemakken is voorzien. Zoals een interieur met ledverlichting, een houten vlonder in de douchecabine, comfortmatrassen, een televisiesteun, een buitendouche en meer.

In de Anniversary-uitvoering staat de Chausson 630 op de Ford Transit. Deze heeft een Euro-6d-motor van 170 pk met een zestrapsautomaat en is hij voorzien van bi-xenon-leddagrijverlichting, mistlampen en elektrische verstelbare en verwarmbare spiegels. Door de toevoeging van de twee pakketten omvat dit jubileummodel vele extra’s in de cabine, waaronder airco, een passagiersairbag, cruisecontrol en snelheidsbegrenzer, een achteruitrijcamera en een panoramisch dakraam.

Opvallende bedden

Ook in de reguliere uitvoering valt de 630 vooral op door de plaats van de bedden. Niet zoals gebruikelijk achterin, maar boven de zithoek. Daar hangen twee enkele bedden in lengterichting. Ze hebben een afmetingen van 198 en 190 bij 90 centimeter en zijn apart van elkaar te bedienen. Van de zithoek zelf is ook nog een bed van 195 bij 121 centimeter te maken. In totaal zijn er vier goedgekeurde zitplaatsen en vier slaapplaatsen, al is het dinettebed wel smal voor twee personen.

De toegangsdeur tot het woongedeelte is met 60 centimeter van XL-formaat. Tegenover de ingang bevindt zich de keuken met een driepitsgasstel, een rvs-spoelbak en lades met softclose-sluiting. De hoge koelkast heeft een inhoud van 167 liter en een apart vriesvak.

Grote garage

Het toilet met wastafel en de douche zijn van elkaar gescheiden. Door de deuren naar de garage en het woongedeelte te sluiten ontstaat één geheel. Helemaal achterin zijn dus geen bedden, maar er is een grote garage die voldoende ruimte biedt voor e-bikes. Dankzij het 230V-stopcontact zijn ze hier zelfs op te laden. De garage heeft aan weerszijden een toegangsdeur. Boven op de garage bevindt zich een grote kledingkast die vanuit de badkamer bereikbaar is.

De jubileumuitvoering van de Chausson 630 is te koop vanaf 71.490 euro.