Pössl viert jubileum met speciale Trenta

Het is inmiddels traditie bij de camperfabrikanten: bij een jubileum hoort een actiemodel. Ook buscamperbouwer Pössl doet hieraan mee en viert zijn dertigjarig bestaan met een speciale uitvoering van de Pössl Trenta.

De jubileum-Pössl heeft de 6,35 meter lange Citroën Jumper als basisvoertuig. Het exterieur is rood met zwarte en grijze accenten. Aan de achterzijde vallen de ronde ramen op. Ze hebben wel wat weg van patrijspoorten en dat is niet gek, aangezien Pössl met deze speciale Trenta een zomers gevoel en het verlangen naar la dolce vita wil uitstralen.

Licht en ruimte

Een verjaardagsmodel verschilt natuurlijk van de reguliere buscampers en dat is in dit geval niet anders. Zo is licht heel belangrijk in deze Trenta. Dat komt van de vele ramen en van de indirecte ledverlichting. Deze verlichting is onder meer bij de ingang aangebracht. Met de open cabine wil Pössl een ruimtelijk gevoel creëren. Het in warmte houttinten en lichtgrijs uitgevoerde interieur draagt hieraan bij.

Inclusief de draaibare cabinestoelen heeft de Trenta vier zitplaatsen met gordel. De tafel is met een extra deel uit te breiden, zodat het mogelijk is om hier met vier personen comfortabel aan te zitten. Deze zithoek is om te bouwen tot een extra bed. De Truma Combi 4 is weggewerkt onder de dinettebank. De keuken is compact en voorzien van twee gaspitten. De Dometic-koelkast is vanaf de kopse kant van de keuken te bereiken en heeft een inhoud van 70 liter.

Patrijspoortjes op rechts

De badkamer bestaat uit een wastafel en toilet. Een raam zorgt hier voor ventilatie. In het slaapgedeelte, helemaal achterin, staan twee enkele bedden met een lengte van 1,77 en 1,93 meter. Verder is hier kastruimte te vinden, net als een dakluik en spotjes. Wie rechts ligt, kan ’s ochtends uit de patrijspoortjes kijken wat voor weer het is. De slaper op links heeft hiervoor een rechthoekig raam tot z’n beschikking. Onder de bedden is ruimte voor bagage.

De Pössl Trenta is leverbaar vanaf 59.569 euro. De wagen komt er ook in een iets kortere versie. Pössl presenteert deze zes meter lange buscamper in januari op de CMT in Stuttgart.