Pössl Roadcruiser Evolution: bus met flexibele garage

De Evolution is de nieuwste loot aan de Pössl Roadcruiser-stam. Deze buscamper is een kruising tussen de al bestaande modellen Roadcruiser en Roadcruiser XL. Pössl toonde de jongste telg voor het eerst op de CMT in Stuttgart.

De Roadcruiser Evolution is volgens Pössl een doorontwikkeling van de klassiekers van het merk. De wagen heeft de Citroën Jumper als basis, maar tegen meerprijs is ook de Fiat Ducato als basisvoertuig beschikbaar. De Jumper heeft standaard een 2.2-BlueHDI-motor met 140 pk. Hij is uitgerust met onder meer een passagiersairbag, elektronische startonderbreking en centrale vergrendeling met afstandsbediening.

Elektrisch hefbed

Het meest opvallend aan de Roadcruiser Evolution is het elektrisch hefbed achterin. Deze is zowel van binnen als buiten de camper te bedienen. Door het hefbed hoog te zetten, ontstaat in de garage de mogelijkheid om bijvoorbeeld fietsen mee te nemen. De garage is 131 centimeter breed. Een extra hefbed behoort tot de opties. In dat geval heeft deze Pössl vier slaapplaatsen.

Watertanks onder de vloer

In de zithoek zijn een tweepersoonsbank en een tafel te vinden. Door de cabinestoelen te draaien en het tafelblad te verlengen, ontstaat genoeg ruimte voor vier personen. Zoals bij veel buscampers is ook in de Roadcruiser Evolution de keuken naast de ingang geplaatst. Hier valt vooral de verhoogde en dus makkelijk bereikbare compressorkoelkast van 90 liter op, die ook in de andere Roadcruisers is te vinden. Het keukenblok heeft verder een geïntegreerde gasfles van 2,8 kilogram. Beide watertanks zijn onder de vloer weggewerkt.

De compacte badkamer heeft een wastafel, een douche en een draaibaar Thetford-toilet. De verschuifbare scheidingswand zorgt voor extra ruimte in de badkamer. De wagen is leverbaar vanaf 60.700 euro.