Porsche verkoopt camper van 2 miljoen dollar

Wie aan Porsche denkt, denkt aan snelle sportauto’s. Toch is de duurste Porsche ooit een stuk langzamer. Het is een luxe camper van veertien meter lang, die onlangs is verkocht voor meer dan twee miljoen dollar.

De ultraluxe camper is ontworpen door Porsche Design. De motor en het onderstel zijn afkomstig van het busbedrijf Newell Coach. De camper is voorzien van een kingsize slaapkamer, parketvloer, 4K-flatscreens, een inloopdouche en twee ligbaden. Ook zijn er uitschuifbare bedden en zachte zitbanken, is er een grote eethoek en een luxe keuken, waar je kunt koken op inductie.

Wasmachine aan boord

De voorstoelen zijn voorzien van verwarming, koeling en massagefunctie. De camper beschikt over parkeersensoren, achteruitrijcamera’s, gps, bluetooth, mp-3-aansluitingen en surround sound speakers.

De 20-kilowatt-generator kan alle apparaten in de bus van stroom voorzien. Op het dak zijn vier airconditioning-units geïnstalleerd, waardoor het binnen heerlijk koel blijft. Ook is er een wasmachine en droger aan boord en is de camper voorzien van een hogedrukspuit.

Vrachtwagenrijbewijs

De motor van de luxe bus heeft een vermogen van 605 pk. Licht is de camper niet: het gevaarte weegt maar liefst 30.000 kilogram. Camperaars die dromen over het rijden in zo’n luxe wagen, moeten eerst hun vrachtwagenrijbewijs halen.