Bürstner Campeo: drie nieuwe buscampers

De buscamper is een hit in Duitsland en in de rest van Europa. Niet gek dus dat het Duitse Bürstner met een nieuwe buscamper komt: de Campeo. Dit broertje van de City Car is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: de C 540, C 600 en de C 640.

Met de Campeo presenteert Bürstner een buscamper in het instapsegment. De drie modellen variëren in lengte van 5,41 tot 6,36 meter en hebben de populaire Fiat Ducato als basisvoertuig. Deze heeft standaard de Euro 6 D Temp-motor met 120 pk. Natuurlijk heeft ook deze buscamper verschillende assist-systemen, waaronder ESP, ABS en Hill Holder. De cabine heeft verder elektrische ramen en centrale vergrendeling.

Bekleding naar wens

De inrichting van de Campeo is functioneel. De zithoek heeft een uitschuifbare tafel, met plaats voor vier personen. De bank is voorzien van een Isofix-systeem. Voor de bekleding van het meubilair biedt Bürstner keuze uit verschillende dessins. Door de zithoek om te bouwen tot bed ontstaat een extra slaapplaats. De kasten zijn standaard voorzien van verschuifbare spotjes.

Links van de ingang is de keuken te vinden. De compressorkoelkast is op de kopse kant geplaatst en daardoor ook makkelijk van buiten te openen. Afhankelijk van de uitvoering van de Campeo, varieert de inhoud van 70 tot 90 liter. De keuken is verder uitgerust met een tweepitsgasstel en opberglades met soft-close-sluiting. De badkamer heeft een wastafel, een toilet en een uittrekbare doucheslang. Deze is ook buiten te gebruiken.

Verschillende indelingen

De C 540 en C 600 hebben beide achterin een dwarsbed van respectievelijk 1,95 bij 1,33/1,30 meter en 1,95 bij 1,53/1,45 meter. De C 640 heeft een vrijwel vierkant bed van 1,95 bij 1,94 meter. Een slaaphefdak met een bed van 2,00 bij 1,35 meter behoort tot de mogelijkheden. Hiermee zijn twee extra slaapplaatsen te creëren. Het bed is via een ladder bereikbaar. De Campeo is verkrijgbaar vanaf 52.060 euro.