Vernieuwde Malibu T 430 LE: licht, maar stevig

De vernieuwde 6,90 meter lange halfintegraal T 430 LE die Malibu op de markt brengt, heeft meer laadvermogen door de toepassing van ‘leichtbau’. Bovendien is de verbinding tussen het dak en de wanden verbeterd, waardoor de opbouw stijver is. Deze technologie – volgens Malibu uniek voor een camper in dit middensegment – zorgt ook voor betere isolatie en weinig geluid tijdens het rijden. Het dak en de bodem zijn gemaakt van gfk, waardoor de camper beter is beschermd tegen hagel, steenslag en vocht.

Malibu Reisemobil T430LE 2 Web

‘Generation M’, noemt Malibu de serie opgefriste integralen en halfintegralen, waar de Malibu T 430 LE deel van uitmaakt. Ook het exterieur van deze camper heeft een update gekregen. Afgeronde hoeken, een andere achterkant en nieuwe striping in de kleuren brons en antraciet geven de halfintegraal een eigentijdse look.

Schoenenkast

Door het interieur is eveneens een frisse wind gewaaid. Hier is gekozen voor een nieuw design. De banken en stoelen in de L-vormige zithoek hebben tweekleurige bekleding. De overige meubels zijn uitgevoerd in een mix van hoogglans ivoor, hout en chroom. Opvallend zijn de golvende kleppen van de bovenkastjes. Nieuw is de uitdraaibare schoenenkast die onder de zitbank is weggewerkt. De vlakke vloer strekt zich uit van de cabine naar het slaapgedeelte. Daaronder zit een ruime, dubbele bodem, die zowel van binnenuit als vanaf buiten bereikbaar is. In het woongedeelte zijn de reguliere verlichting en de sfeerverlichting apart van elkaar te bedienen.

De compacte keuken heeft drie gaspitten, een spoelbak, een kruidenrek en een snijplank die tegen de zijwand is bevestigd. Naast het keukenblok staat de Dometic-koelkast met een inhoud van 33 liter en een vriesvak van 12 liter. De koelkast is aan beide zijden te openen. In de ruimere combi-badkamer zijn wastafel, douche en toilet ondergebracht. Ook hier zijn enkele vernieuwingen, zoals een vakje in de douchecabine, een handdoekstang in het dakluik en een extra vaste spiegel.

Tweekamerconcept

Het slaapgedeelte bevat twee enkele bedden van 200 en 190 bij 85 centimeter. Erboven zijn rondom kasten aangebracht. Nog meer opbergruimte is te vinden in de traptreden die naar de enkele bedden leiden. Malibu koos ook in de T 430 LE voor het tweekamerconcept: een deur kan de slaapkamer en badkamer afsluiten van het leefgedeelte, waardoor twee aparte ruimtes ontstaan.

De Fiat Ducato met een motor van 120 pk doet dienst als basisvoertuig. De wagen is leverbaar vanaf 83.195 euro.