Carado A 132: compacte alkoofcamper

Met een lengte van 5,95 meter is de Carado A 132 de eerste alkoofcamper van de Duitse camperbouwer die onder de zes meter blijft. Een gezin van vier personen kan er prima mee op vakantie. Er zijn vier goedgekeurde zitplaatsen en evenveel slaapplaatsen. Het alkoofbed is gedeeltelijk opklapbaar, wat de leefruimte voorin ten goede komt. De stahoogte in de camper is 1,95 meter.

Carado Alkoven A132 Mood Web

Fris en licht

Het interieur doet ruimtelijk aan. Het lichte houtdecor, de deels witte kastdeurtjes en -kleppen en de frisse meubelbekleding dragen daaraan bij. Een bankje en de draaibare cabinestoelen vormen samen het zitgedeelte. In de bank is een Isofix-bevestiging voor een kinderzitje aangebracht. In de camper zijn meerdere stopcontacten en USB-aansluitingen te vinden.

Het keukenblok is voorzien van een spoelbak en een driepitskookplaat, allebei met een glazen afdekplaat. De koelkast heeft een inhoud van 113 liter en een vriesvak van 14 liter. De badkamer is achter de zitbank te vinden en heeft een douche, toilet en wastafel.

Leesspotjes

Naast de keuken is een kledingkast geplaatst met onderin een leuk detail: een opstapje naar het bed. Dit opstapje dient tegelijk als extra opbergruimte. Het dwarsbed achterin is 210 bij 140/130 centimeter. Rondom het bed zijn kastjes aangebracht. Boven het bed zorgen leesspotjes voor licht. Het bed in de alkoof is 210 bij 160 centimeter.

De alkoof staat op de Fiat Ducato met een 2,3 liter multi-jetmotor van 120 pk. Rijklaar weegt de camper 2.770 kilogram, wat betekent dat er heel wat bagage mee kan, want de maximaal toegestane massa is 3.500 kilogram. De Carado A 132 is leverbaar vanaf 53.990 euro.