Flinke make-over voor populaire Adria Matrix

De Matrix is een van de bestsellers van Adria. Toch gaat het gezegde Never change a winning team niet op voor de Sloveense camperbouwer. En dus kregen de Plus- en Supreme-uitvoeringen van deze populaire crossover voor 2021 een metamorfose. 

Beide uitvoeringen behouden de Fiat Ducato als basisvoertuig. De buitenkant van de Matrix heeft een strakke, meer aerodynamische uitstraling gekregen. De vernieuwde kap aan de voorzijde heeft een groot geïntegreerd panoramaraam, dat in de cabine voor veel licht zorgt. De Plus heeft een wit exterieur met gfk-wanden, terwijl de Supreme in zilver is uitgevoerd en aluminium wanden heeft. In beide uitvoeringen heeft de vernieuwde gebogen achterzijde onder meer smallere geïntegreerde lichten gekregen.

Groter hefbed

De update geldt natuurlijk ook voor het interieur. In de Matrix zijn vanaf modeljaar 2021 meer vloeiende vormen te vinden, zoals gebogen bovenkastjes. Bij de Plus en de Supreme is er keuze uit twee meubelstijlen. Beide uitvoeringen zijn verkrijgbaar in zes indelingen. Zo is er de 670 DC. Deze heeft een zithoek met lounge-indeling, waarbij de banken tegenover elkaar staan. Daarboven hangt het hefbed, dat met 130 bij 200 centimeter een stuk groter is dan in eerdere modellen. Doordat het bed beter is geïntegreerd, ontstaat meer stahoogte. Achter het hefbed is een groot dakluik aangebracht. Samen met het panoramadakraam zorgt dit voor een zeer licht interieur.

De keuken heeft eveneens een nieuwe look. Hier zijn onder meer drie gaspitten en een absorptiekoelkast van 142 liter te vinden. De lades hebben een soft-close-sluiting. De keuken biedt iets meer werkruimte dan voorheen. Een oven en koffieapparaat zijn optioneel leverbaar. Een andere optie is de Adria-app MACH, waarmee onder meer de verlichting, verwarming en de koelkast te bedienen zijn. De metamorfose van de Matrix gaat verder in de badkamer, die een heel nieuw design heeft gekregen.

Lichtspotjes en USB

Binnen de verschillende indelingen van de 2021-Matrix is er keuze uit een queensbed of enkele bedden. De bovenkastjes en de nachtkastjes zijn uitgerust met lichtspotjes en USB-poorten. De van twee zijden bereikbare garage is 12 centimeter hoger geworden en heeft nieuwe handige opbergmogelijkheden. Hier zijn ledverlichting en aansluitingen voor 230 en 12 volt aangebracht.
De nieuwe Matrix is leverbaar vanaf 69.995 euro.