Camperpark Kinderdijk verhuist

De verhuizing van Camperpark Kinderdijk aan de Marineweg in Alblasserdam naar een nieuwe locatie nabij het sportveld van Voetbalvereniging Alblasserdam gaat definitief door. De huidige locatie sluit op 15 november en eigenaar Kees van Vuuren hoopt vanaf 15 maart 2021 camperaars te kunnen ontvangen op de nieuwe locatie aan de Poldersemolenweg.

Impressie van de nieuwe locatie

Dat de huidige locatie ging verdwijnen, was al langer bekend: de parkeerplaats moet plaatsmaken voor appartementen. In samenwerking met de NKC en de gemeente is gezocht naar een nieuwe locatie, aan de rand van Alblasserdam. Met ruimte voor 70 campers is de locatie groter dan de huidige, waar 44 campers terecht konden. En volgens Van Vuuren ook mooier: “Veel groener en we gaan ook bomen planten.” In september start hij met de aanleg.

Dat zijn park in de wintermaanden gesloten is, vindt Van Vuuren niet erg. “In de maanden januari en februari staan hier misschien tachtig campers. Dat lijkt aardig wat, maar over het hele jaar zijn het er acht- tot negenduizend.” Hij is ook blij dat de nieuwe locatie groter is. “Tijdens het hoogseizoen moet ik dagelijks twintig tot dertig camperaars doorverwijzen, omdat het vol is.”

De locatie trekt vooral ook veel buitenlandse toeristen, omdat in de nabijheid de beroemde molens van Kinderdijk te vinden zijn. Parkeren is daar verboden. De sitecode van de huidige locatie op Campercontact.com is 48399.

Huidige locatie aan de Marineweg in Alblasserdam