Concorde Centurion Daily 910 LI: ruimte en luxe

Concorde heeft de serie Centurion-Daily uitgebreid met de 910 LI, een camper van 9,27 meter lang, met enkele bedden achterin. Net als bij de andere modellen dient de Iveco Daily als basisvoertuig. Deze heeft een drieliterdieselmotor van 210 pk. 

Het maximaal totaalgewicht van de Daily blijft onder de 7,5 ton, waardoor een C1-rijbewijs volstaat om met deze luxe camper op pad te kunnen.

Standaard vloerverwarming

De wagen heeft Alde-vloeistofverwarming, met standaard vloerverwarming in het woongedeelte en in de badkamer. Standaard heeft de camper een lithiumaccu van 180 Ah en camperaars die graag zelfredzaam zijn, kunnen kiezen voor een accupakket met tot aan drie extra lithiumbatterijen.

Een L-vormige bank, de draaibare cabinestoelen en een losse stoel vormen samen de ruime barzit. Het is ook mogelijk om voor een face-to-face-indeling te kiezen. De rondom aangebrachte ramen en het panoramadak zorgen voor veel lichtinval. Door de keuze voor enkele bedden in plaats van een queensbed ontstaat ruimte, voornamelijk in de keuken. Die heeft een groot werkblad, een dubbele spoelbak, een inductiekookplaat en een gasoven met grillfunctie. De twee 230V-stopcontacten zijn weggewerkt in het werkblad. Bij gebruik komen ze omhoog. Ook voor het koffieapparaat is een slimme opbergplaats bedacht voor tijdens het rijden. De koelkast heeft een inhoud van 175 liter. Daarboven is de vriezer met een inhoud van 31 liter geplaatst.

Ruime badkamer

De ruime badkamer is voorzien van allerlei luxe. Zo heeft de douche deuren van echt glas en is het toilet niet van kunststof, maar van porselein. De schoonwatertank heeft een inhoud van 400 liter. Verder is er een ruime wastafel met daaronder genoeg opbergmogelijkheden. In de slaapkamer zijn de enkele bedden samen te voegen tot een tweepersoonsbed van 212 centimeter breed. De nieuwe Concorde is leverbaar vanaf 347.000 euro.