Trends op Caravan Salon Düsseldorf

De grootste beurs ter wereld op het gebied van mobiele vrijetijdsbesteding, de Caravan Salon in Düsseldorf, is weer begonnen. Een bezoekje brengen aan de beurs is nog mogelijk tot en met zondag 8 september 2019. Bezoekers kunnen er terecht voor een compleet overzicht van de markt, innovaties en de laatste trends op campergebied.

Caravan Salon Trends

Trends

Op de beurs zijn de trends weer duidelijk herkenbaar. Net als vorig jaar is er veel aandacht voor buscampers. De vraag naar deze compacte campers groeit nog steeds. Behalve veel nieuwe varianten op de Mercedes Sprinter, is er een nieuwe Ford Nugget te zien en Dethleffs presenteert, ook op Ford, de eerste hybride buscamper.

Een andere opvallende trend is dat camperfabrikanten meer aandacht besteden aan innovatieve lichte bouwoplossingen. Camperaars vragen veelal luxe en wensen extra features wat de wagen zwaarder maakt. Om toch binnen de 3,5 ton te blijven, zetten fabrikanten in op lichter materiaal en innovatieve constructie.
Ook opvallend is de grote keuze in basisvoertuigen voor campers. De Fiat Ducato is nog steeds de marktleider, maar Citroën Jumper en Peugeot Boxer timmeren stevig aan de weg. Ook de Volkswagen Crafter, de MAN TGE en Mercedes Sprinter zijn in opmars als basisvoertuig, net als de Ford Transit.

Wat de indeling van de meeste campers betreft: daar valt op dat de rondzit achterin terug is. Gezellig met z’n allen om de tafel. Ook loungebankjes aan weerszijden van de camper in plaats van een hoekzitje doen het goed dit jaar.

Campercontact

Ook de NKC is op de Caravan Salon in Düsseldorf aanwezig met een stand om de app Campercontact onder internationale aandacht te brengen. De NKC-stand is te vinden in hal 7, standnummer A39.

Meer informatie over programma, openingstijden en tickets: www.caravan-salon.com.