Valkenswaard onderzoekt haalbaarheid camperlocatie

De Brabantse gemeente Valkenswaard heeft opdracht gegeven de haalbaarheid van een camperlocatie te onderzoeken. Met de aanleg van een nieuwe toegangsweg naar het dorp komt er een stuk grond vrij bij de Luikerweg waar mogelijk een camperlocatie gerealiseerd kan worden.

Het centrum van Valkenswaard.

Gemeenteraadsleden Francois Smit en Jos Peters dienden een motie in om de realisatie van een camperplaats te onderzoeken. Het gaat om de plek waar de afslag van de nieuwe N69 in de toekomst op de Luikerweg komt. Daar ligt dan volgens de gemeenteraadsleden een stukje grond waar niemand iets aan heeft. De motie werd tijdens de raadsvergadering op 26 oktober unaniem aangenomen.

Inspelen op behoefte aan camperplaatsen

De gemeenteraadsleden verwachten dat de kosten voor de realisatie van de locatie binnen de perken gehouden kunnen worden omdat er toch al werkzaamheden zijn aan de nieuwe afslag. Beleidsmedewerker Maarten van Leeuwen denkt dat dit jaar het onderzoek nog kan worden afgerond.

Met een camperlocatie wil de gemeente inspelen op en profiteren van het groeiende aantal campers in Nederland en de behoefte aan camperlocaties. De NKC is blij met het initiatief van de gemeente. Wim de Wolf, camperplaatsadviseur van de NKC: “Het gebied rondom Valkenwaard is nu nog een witte vlek betreffende camperlocaties. Het zou fantastisch zijn als hier een locatie gerealiseerd kan worden. We gaan er alles aan doen de gemeente hierbij te ondersteunen.”