Rijssen krijgt camperlocatie

Gerrit Jan Rozendom tovert zijn slipbaan om tot camperlocatie in het Overijsselse Rijssen. Hiervoor heeft hij zijn plan begin november ingediend bij de gemeente en hij heeft een mondeling akkoord gekregen.

Het plan voor de camperlocatie op de oude slipbaan in Rijssen.

De ondernemer runde jarenlang een rijopleidingscentrum en gaat de plek nu ombouwen tot camperlocatie. In januari starten de werkzaamheden en Rozendom verwacht de locatie eind maart of begin april officieel te openen. Het perceel van 3,5 hectare wordt omgeven door bos. Het asfalt van de slipbaan gaat als verharde ondergrond dienen voor 45 plaatsen en naast iedere plek wordt een kunstgrasstrook geplaatst. Ook krijgen alle plaatsen elektriciteitsaansluiting.


Faciliteiten

Het bestaande gebouw van de rijopleiding heeft een ruime kantine die als huiskamer dienst zal doen voor de camperaars. Op de begane grond wordt een sanitaire ruimte aangelegd met vloerverwarming en douches. Daarnaast worden een wasmachine en droger geplaatst en er zullen via automaten kleine boodschappen worden aangeboden zoals zuivel, frisdrank en brood. Er komt ook een plek voor het vullen van water en het legen van vuilwatertanks en toiletten.

Enthousiast camperaar

Zelf is Rozendom al veertig jaar enthousiast camperaar. “Door zelf te camperen weet ik waar camperaars naar op zoek zijn. Met dat in mijn achterhoofd heb ik het plan voor de camperlocatie gemaakt.” De zoon van Rozendom, Geert Jan, runt het camperbedrijf Rozendom Campers in Rijssen en zodoende kan er ter plekke hulp geboden worden bij eventuele storingen.