Kerstmarkttijd

Vanaf eind november zijn ze te vinden in binnen- en buitenland: kerstmarkten. Deze markten zijn natuurlijk ook met de camper makkelijk te bezoeken. Hieronder een selectie van de bekendste en leukste kerstmarkten.

Algemeen1

Volgende week wordt in Kasteel de Haar bij Utrecht de Country & Christmas Fair gehouden. Op deze sprookjesachtige locatie zijn meer dan 220 gevarieerde stands te vinden.

De grootste kerstmarkt van Nederland is te vinden in Dordrecht. De markt is te bezoeken op 13, 14 en 15 december.
Leiden heeft iets bijzonders, namelijk een drijvende kerstmarkt. Vanaf de markt is het ook mogelijk om een rondvaart door de Leidse grachten te maken. Amsterdam heeft in december meerdere kerstmarkten waar je goed terecht kan voor een glas glühwein of een kerstbal. Het centrum van Den Haag is met de Royal Christmas Fair volledig in kerstsfeer. De markt op het Lange Voorhout is te bezoeken van 15 tot en met 23 december.

In Valkenburg is een van Nederlands bekendste kerstmarkten te vinden. De gangen van de mergelgrotten staan vol gezellige kraampjes en ook in de rest van het centrum kun je niet om de kerstsfeer heen. Ook Maastricht is in de ban van het kerstfeest. Op het Vrijthof is de sfeervolle kerstmarkt tot en met 31 december te bezoeken.

België en Duitsland


België en Duitsland hebben een grote traditie wat betreft kerstmarkten. In België worden de bekendste kerstmarkten in Antwerpen en Brussel gehouden. Maar ook Gent en Brugge zijn het waard om in de koude decembermaand een bezoekje te brengen.

Een van de bekendste kerstmarkten is die van Keulen. Andere populaire Duitse kerstmarkten zijn te vinden in Essen, Düsseldorf, Oberhausen, Koblenz of Münster. Op Campercontact.com staan de camperplaatsen in de buurt van de belangrijkste kerstmarkten in België en Duitsland.

Meer informatie over bijna alle kerstmarkten in binnen- en buitenland staat op kerstmarkten.net. Hieronder staan camperplaatsen bij de genoemde Nederlandse steden: