Kabe Van: winterharde buscamper uit Zweden

Een buscamper ontbrak nog in het wagenpark Kabe. En dat kon natuurlijk niet, vond de Zweedse kampeermiddelenbouwer. Daarom is er nu de Kabe Van, een buscamper die ook geschikt is voor winterkamperen.

Winterse temperaturen

De camperaar blijft warm dankzij de vloeistofverwarming van Alde. De hele camper, ook de cabine, is uitgerust met vloerverwarming. De gasfles zit vorstvrij opgeborgen in een geïsoleerde kast. De afvalwatertank is verwarmd en zit net als de schoonwatertank in de dubbele bodem. Ook de boiler is bestand tegen winterse temperaturen.

In het woongedeelte ligt een vloer met houtdecor. Die houttinten zijn terug te vinden op de meubelpanelen. Het extra hoge dak zorgt voor een stahoogte van 1,96 meter. In totaal zijn er vier pilotenstoelen. Niet alleen in de cabine, maar ook in het zitgedeelte. Door de zithoek om te bouwen, ontstaat een derde slaapplaats. De keuken is links van de zijingang geplaatst en onder meer voorzien van een driepitskookplaat, een afzuigkap en een compressorkoelkast. In de sanitaire ruimte – tussen de zithoek en het slaapgedeelte – is een variobad te vinden. De wastafel en het draaiend toilet zijn weg te schuiven, waarmee een doucheruimte ontstaat.

Bedden met opbergruimte

De twee enkele bedden bevinden zich helemaal achterin en hebben een afmeting van 190 bij 70 centimeter. Onder de bedden bieden kastjes opbergruimte. De bovenkastjes zijn aan de onderkant voorzien van ledverlichting.

Voor de meeste buscampers is een B-rijbewijs voldoende. Dat geldt niet voor de Kabe Van, die een maximaal totaalgewicht van 4.100 kilogram heeft. Dit betekent dat minimaal een C1-rijbewijs noodzakelijk is. De Kabe Van is leverbaar vanaf 112.425 euro.