Geen camperpark in Scheveningen

De gemeente Den Haag is niet van plan om een camperpark toe te staan op de locatie van een parkeerterrein aan de Boulevard in Scheveningen dat binnenkort verdwijnt. Wel wil het college onderzoeken in hoeverre er tijdelijk ruimte beschikbaar kan blijven voor een beperkt aantal campers.

Dat blijkt uit schriftelijke antwoorden van het Haagse college van burgemeester en wethouders op vragen van raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag/Groep de Mos. In vragen aan het college had hij gepleit voor het aanwijzen van de locatie voor de ontwikkeling van een camperpark bij Scheveningen, als alternatief voor het Camperpark Den Haag nabij het Prins Clausplein, waarvan het huurcontract in 2020 afloopt.

Voldoende parkeerplaatsen

Sluijs wijst erop dat Scheveningen onder surfliefhebbers bekendstaat als dé surfcity en dat campers en surfbusjes in de toekomst niet meer in het noordelijk havengebied terecht kunnen, omdat de parkeerplaats vanwege de bouw van een parkeergarage verdwijnt. ‘Hart voor Den Haag wil mee op die golven en pleit voor een locatie waar surfbusjes en campers kunnen parkeren en overnachten: Surfpark Scheveningen’, aldus Sluijs in zijn vragen.

Het college stelt echter dat er buiten de parkeergarage voldoende parkeerruimte overblijft voor voertuigen hoger dan 2,20 meter, omdat personenauto’s in de parkeergarage terecht kunnen. Het huidige parkeerterrein wordt ingericht als sport- en evenemententerrein, waarbij weinig of geen ruimte is voor vaste voorzieningen, zoals douches en toiletten, aldus het college.

De tijd dringt

Al heeft het college op eerdere vragen geantwoord met de ondernemer en de brancheorganisatie in gesprek te zijn over een alternatieve locatie voor Camperpark Den Haag, het Noordelijk Havenhoofd is geen realistische optie, meldt het college.

“Teleurstellend”, reageert adviseur camperplaatsen Hans Pronk van de NKC. “De tijd begint te dringen, want eind 2020 moet het camperpark verdwijnen. Met de talloze bezoekers uit binnen- en buitenland heeft het park sinds 2015 zijn bestaansrecht zeker bewezen. Het kan toch niet zo zijn dat Den Haag met zijn toeristische ambitie straks geen plaats meer heeft voor camperaars?”

Camperpark Den Haag is op Campercontact.com te vinden onder sitecode 41687.