Frankia Yucon: mini-liner

Een grote keuken, een ruime badkamer en een zee aan opbergruimte. Dat is de Yucon in een notendop. De kleine Duitse camperbouwer Frankia introduceerde de buscamper onlangs in Wirsberg. De Yucon is er in twee varianten. In 2020 komt daar een derde bij.

Frankia Yucon

Frankia zelf noemt de nieuwe buscamper een micro-liner. Ambitieus, want liner is immers de benaming voor een grote, luxe camper. Nadere inspectie leert echter dat de naam zo gek niet is. De Yucon is ruim, comfortabel en van alle gemakken voorzien. De huidige varianten zijn respectievelijk zes en zeven meter lang. De eerste heeft achterin enkele bedden. De tweede is heel bijzonder. De Lounge 7.0 heeft een superhoog dak en achterin een lounge-zithoek die om te bouwen is naar een tweepersoonsbed. De hoogte en de indeling zorgen voor een ongekend ruimtegevoel in een buscamper.

Lezen in bed

Voor januari 2020 staat een zeven meter lange Yucon met eveneens enkele bedden achterin gepland. Het bovenste gedeelte van de bedden kan omhoog worden gezet. Handig als je voor het slapen nog even in bed wilt lezen. Halverwege is de badkamer en daartegenover een keukenblok. Optioneel zijn twee extra zitplaatsen met gordel mogelijk.

Mercedes Sprinter

Basis voor de Yucon is de achterwielaangedreven Mercedes Sprinter. Vierwielaandrijving is optioneel. Onder de kap zit de 114 pk sterke Euro 6 Blue Tec-motor. De buscamper heeft alle assist-systemen die je kunt bedenken, evenals het MBUX-infotainment-systeem. De Yucon krijgt een prima isolatie mee en is daarmee winterhard. De wagen is uitgerust met een dieselkachel. Hij is leverbaar vanaf 87.000 euro.