Meer camperplaatsen in Hoek van Holland

Er komen meer camperplaatsen in Hoek van Holland. Dat is de conclusie na een overleg dat NKC-camperplaatsspecialist Hans Pronk onlangs heeft gehad met de betrokken ambtenaren. In dit overleg was het uitbreiden van de camperplekken het enige agendapunt.

Uitbreiding camperplaatsen

Er is voorkeur uitgesproken voor drie locaties, inclusief het handhaven van de huidige plekken aan de Koningin Emmaboulevard. De gemeente wil behalve de uitbreiding ook oplossingen voor handhaving en een mogelijk reserveringssysteem. Pronk heeft geadviseerd de nieuwe locatie te laten beheren door de beheerder van de camping. In april gaat het ambtelijk advies naar het college.

Voorzieningen Camping Hoek Van Holland

Inmiddels zijn op de camping Hoek van Holland, die eerdaags op Campercontact komt te staan, voorzieningen gemaakt voor het legen van het cassettetoilet, het lozen van afvalwater en het innemen van schoon water. Bezoekers van de locatie aan de Emmaboulevard worden hiernaar verwezen. In 2017 werd er een proef gestart met vijf camperplaatsen aan de Koningin Emmaboulevard. Uit de evaluatie van 2018 bleek dat een succes te zijn: de plaatsen waren vaak bezet.