Flowcamper bouwt Frieda Stern op Vito

Flowcamper leek onlosmakelijk verbonden met de Volkswagen T6. Maar daar komt verandering in, want het Duitse merk presenteert nu de Frieda Stern op basis van de Mercedes Vito.

Flowcamper


Het gaat om de handgeschakelde Tourer Base 114CDI met een dieselmotor van 100 kW, ofwel 136 pk. Een motor van 140 kW of 190 pk, een 7G-automaat en vierwielaandrijving behoren tot de opties. De Frieda Stern is voorzien van een hefdak met panoramaramen en een comfortbed.

Uitneembare keukenmodules

De T6-modellen van Flowcamper – de Classic en de Space – hebben een nieuwe naam gekregen en heten nu respectievelijk Frieda en Fritz. Net als deze buscampers heeft de Frieda Stern uitneembare keukenmodules van echt hout. Verder is dit nieuwste model voorzien van een compressorkoelbox, een rvs-spoelbak, 12-literjerrycans, een eenpitsgasstel en een houten vloer. Het bekende kleurconcept van Flowcamper geldt ook voor de Frieda Stern. Dit betekent dat de kleuren van het interieur en van de buitenzijde op elkaar zijn afgestemd. De wagen gaat ongeveer 44.500 euro kosten.