NKC promoot camperplaatsen op VNG-congres

Het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC heeft tal van contacten gelegd op het congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), dat afgelopen dinsdag en woensdag plaatsvond in Barneveld. Inzet was raadsleden, wethouders en ambtenaren erop wijzen dat de opmars van het campertoerisme doorzet en dat het belangrijk is om hierop in te spelen, door het tot stand komen van camperplaatsen te faciliteren.

VNG Corngres Barneveld Web

NKCā€™ers Jan van Putten, Wim de Wolf en Bert Nellestijn van het Projectbureau Camperplaatsen konden de ambtenaren en de lokale politici bijpraten over de ontwikkeling van deze vorm van toerisme, maar soms ook heel concreet adviseren over het uitbreiden van een bestaande locatie, of over de inrichting van een nieuwe camperplaats, waarbij soms ook details als aanrijroute en sanistation aan de orde kwamen.

Wim de Wolf van het Projectbureau Camperplaatsen verwacht dat de gelegde contacten gaan leiden tot vervolgafspraken, wat kan resulteren in een vermeerdering van het aantal camperlocaties in Nederland.