Volkswagen komt met California 6.1

Omdat ook klassiekers soms toe zijn aan een opfrisbeurt, kreeg de Volkswagen California een update. De vernieuwingen zijn al bekendgemaakt, maar de presentatie van de California 6.1 laat op zich wachten tot de Caravan Salon in Düsseldorf, eind augustus.

California61 Exterior

De California is nog steeds de meest verkochte kampeerbus. Vorig jaar verkocht Volkswagen Bedrijfswagens zelfs meer dan 18 duizend exemplaren. Voor de 6.1 legde Volkswagen voornamelijk de focus op het interieur en de cockpit. Binnen in de bus hebben het woongedeelte en de slaapruimtes een opfrisbeurt gekregen. Aan de buitenkant valt vooral het nieuwe front op.

Digitaal bedieningspaneel

De grootste verandering is te zien in de cockpit. Het nieuw ontworpen dashboard is voorzien van een nieuw instrumentarium. Zoals altijd is dat analoog, maar voor het eerst biedt Volkswagen dit optioneel ook digitaal aan, onder de naam digital cockpit. De California 6.1 is verder uitgerust met allerlei assist-systemen, waaronder lane assist, side protection en trailer assist. Dankzij het side-wind compensation system moet de California ook bij fikse zijwind prettig blijven rijden. Ook heeft de wagen een nieuwe elektromechanische stuurbekrachtiging.

Infotainmentsysteem

Volkswagen pakte daarnaast het infotainmentsysteem aan. Dat is nu onder meer uitgerust met geïntegreerde e-sim, een embedded simkaart voor mobiele diensten. Het dakconsole kreeg een nieuwe ontworpen multifunctionele en gedigitaliseerde bedieningsunit. De California 6.1 heeft een tweeliterturbodieselmotor met een vermogen tot 146 kW, ofwel 199 pk. Wie wil weten wat de wagen gaat kosten, moet de officiële presentatie afwachten.

Afbeeldingsresultaat voor California 6.1