Mogelijk camperlocatie naar Scheveningen

Een grote parkeerplaats aan het strand in Scheveningen kan mogelijk in de toekomst als camperlocatie dienen. De gemeente Den Haag en verschillende ondernemers zijn enthousiast en onderzoeken op dit moment de mogelijkheden.

Scheveningen

Het gaat om de parkeerplaats aan het noordelijke havenhoofd. De parkeerplaats werd aangelegd voor het Beachstadion, maar verliest zijn functie met de komst van een parkeergarage in de nabije omgeving. Het idee is om gebruik te maken van de faciliteiten van het stadion.

De NKC is al jaren druk met de ontwikkeling van een permanente camperlocatie in Den Haag. Camperplaatsspecialist Hans Pronk: “Na Utrecht, Amsterdam en Rotterdam kan Den Haag niet achterblijven met een permanente locatie.” Het lastige aan Den Haag is volgens Pronk dat bijna iedere meter braakliggende grond een bestemming heeft. De stad breidt in rap tempo uit en er was tot nu toe geen plek te vinden voor een camperlocatie. “De gemeente heeft nu een enorme kans voor het grijpen. Hopelijk laat men die niet lopen.”

Op dit moment is er een tijdelijke camperlocatie in Den Haag. Deze heeft een vergunning voor vijf jaar en moet eind 2020 sluiten. Met zo’n 150 bezoekers per week heeft de locatie zijn bestaansrecht inmiddels bewezen, vindt Pronk. “Het zou ideaal zijn als de ondernemer van Camperpark Den Haag met het sluiten van de ene locatie direct kan openen op de locatie op de parkeerplaats aan het strand. Dan vergeet de camperaar Den Haag niet.”

De politieke partij Hart voor Den Haag vertelt enthousiast over het idee in het Algemeen Dagblad. Met een camperlocatie direct aan zee wil de partij Scheveningen verder op de kaart zetten als surfwalhalla. Ook de Vereniging Voor Strandtentexploitanten Scheveningen ziet toekomst in de locatie als camperplaats.

Hart voor Den Haag heeft het stadsbestuur schriftelijk verzocht om de mogelijkheden voor een surf- camperpark op het noordelijke havenhoofd te onderzoeken. Antwoord op deze vragen komt hoogstwaarschijnlijk na het zomerreces.

De sitecode van de huidige locatie in Den Haag is 41687.