Sunlight viert jubileum met rijk uitgeruste T68 XV

Ter gelegenheid van de vijftienjarig bestaan van Sunlight komt het Duitse campermerk met twee jubileummodellen. Een ervan is de T68 XV, een halfintegraal met enkele bedden.

Vooral het stoere uiterlijk van de halfintegraal valt op. Waar de reguliere T68 hoofdzakelijk in wit is uitgevoerd, kiest Sunlight bij het jubileummodel meer voor donkere tinten. De cabine is zwart, met een zwarte grill en bumper, terwijl de opbouw grijs met zwarte accenten is. Dat zwart komt nog eens terug in de standaard meegeleverde luifelbehuizing en de fietsendrager.

Opties nu standaard

Aan het basisvoertuig is voor dit feestje niet getornd. Dat is nog steeds de populaire Fiat Ducato met een 2.3-multi-jet met 120 pk en wielen van 16 inch. Vanwege het jubileum komt de T68 XV standaard met onder meer airco, dubbele airbags, cruisecontrol, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, een multimediapakket met achteruitrijcamera, een volautomatisch satellietsysteem met led-tv van 22 inch en lederen bekleding. Allemaal zaken die vaak alleen in het optiepakket zitten.

De camper heeft een stahoogte van 210 centimeter. Een panoramadakluik boven de cabine zorgt voor lichtinval. De keuken is onder meer voorzien van een driepitsgasstel met glazen afdekplaat. De koelkast van 167 liter heeft een apart vriesvak van 29 liter. De douche is tegenover het cassettetoilet met wastafel te vinden. De twee enkele bedden helemaal achterin zijn 80 bij 210 en 215 centimeter en om te bouwen tot een tweepersoonsbed. Een hefbed voorin behoort tot de opties. Het jubileummodel is leverbaar vanaf 74.490 euro.