Dit hield camperaars bezig in 2019

Het einde van het camperjaar is in zicht, tijd om terug te blikken op 2019 met een jaaroverzicht. Hierbij de top tien meest gelezen artikelen op nkc.nl. Dit hield camperaars dit jaar bezig.

1. Winnaars verkiezing Kampeerauto van het jaar 2019 bekend
In januari maakt de NKC de winnaars van de titel Kampeerauto van het jaar bekend. Malibu, Knaus en Hymer slepen de prijs in de wacht in de verschillende categorie├źn buscamper, halfintegraal en integraal. Op 23 januari wordt de prijs voor 2020 uitgereikt.

2. Pas op voor nepkopers van campers
In januari publiceert de NKC opnieuw over het probleem met nepkopers van campers op Marktplaats. De zogenaamde geïnteresseerden proberen door middel van trucs identiteitspapieren en geld te ontfutselen van de camperverkopers. In november komen er helaas weer twee meldingen binnen van gedupeerden.

3. Veel vragen over dieseltoeslag wegenbelasting
In november krijgen camperaars met een oude diesel een brief van de Belastingdienst over de toeslag die ze vanaf 2020 gaan betalen. Dit zorgt voor de nodige ophef en onduidelijkheid en zo komen er veel vragen binnen bij de NKC.

4. Zweden waarschuwt voor gevaar campers
In mei komen de resultaten van een crashtest met twee campers in Zweden naar buiten. Voor de Zweedse overheid is de dramatische uitslag, waarbij nauwelijks iets van de campers overblijft, aanleiding om een oproep te doen om extra voorzichtig te rijden met een camper.

5. Uitwerpselen rond Camperplaats Maastricht
In mei wordt het de buurtbewoners van Camperplaats Maastricht te gortig. Geregeld worden ze geconfronteerd met menselijke uitwerpselen rondom de camperlocatie en ze stappen naar de lokale media. Dit leidt er toe dat er uiteindelijk sanitair op de camperlocatie wordt gebouwd.

6. Televisiekijken in de camper onverminderd populair
In augustus doet de NKC onderzoek naar het kijkgedrag van camperaars. Daaruit blijkt dat ouderwets televisiekijken via de schotel onverminderd populair is tijdens campertrips. De helft van de camperaars zet dagelijks de televisie aan in de camper.

7. NKC lanceert weegcampagne voor campers
In april komt de NKC erachter dat twee op de vijf camperaars hun camper nog nooit hebben gewogen. Om camperaars bewust te maken van het belang van een veilig campergewicht, besluit de camperclub de landelijke campagne Weet wat je weegt te starten, met onder andere gratis weegmomenten voor camperaars.

8. Camperplaats Landgoed Hizzard weer open
Camperlocatie Landgoed Hizzard is ongetwijfeld de camperlocatie die het meest in het nieuws kwam de afgelopen jaren. Eerst won de locatie de titel Camperlocatie van het jaar 2018, daarna sloten de eigenaren in januari de deuren en in juli bereikt het nieuws de NKC dat de locatie in het Friese Lollum opnieuw geopend is.

9. NKC eist opening gijzelstalling Ermelo
In maart wordt de NKC betrokken bij een conflict tussen de eigenaar en de huurder van camperstalling Carivan in Ermelo. Vanwege het geschil houdt de eigenaar van de loods de eigendommen van de camperaars achter. De advocaat van de NKC sommeert de huurder de eigendommen beschikbaar te stellen. Met succes: uiteindelijk kunnen alle campers opgehaald worden.

10. Tesla-camper op de tekentafel
In augustus tekent de Nieuw-Zeelandse camperbouwer Vanlifer alvast een camper op het chassis van de nieuw aangekondigde Tesla Semi. De start van de productie van de Tesla Semi is tot op heden uitgesteld door Tesla. Naar verwachting wordt de elektrische trekker in 2020 in productie genomen.