Benimar Amphitryon 997: integraalcamper met queensbed

Met de integraalserie Amphitryon heeft het Spaanse campermerk Benimar een opvolger voor de Aristeo-serie. De Benimar Amphitryon is beschikbaar in drie indelingen, waaronder de 997 met queensbed.

Benimar Amphitryon Totaal Web

De 7,42 lange Benimar Amphitryon 997 heeft als basis de Fiat Ducato met een euro-6d-temp 2,3 multi-jet diesel met 140 pk en zes versnellingen. De sandwichopbouw van deze vierpersoons integraalcamper is houtvrij en bestaat uit polyester. Voor het design van de Amphitryon koos Benimar voor een mix van stoer en chic. De voorzijde is wit, inclusief de voorbumper, maar heeft wel zwarte koplampen en een zwarte grill. De spoiler en bumper aan de achterzijde zijn voorzien van ledverlichting.

De extra brede toegangsdeur is aangesloten op de centrale vergrendeling en is verder uitgerust met een dubbele veiligheidssluiting, een raam met verduistering en een prullenbak. De draaibare cabinestoelen zijn in hoogte verstelbaar en hebben armleuningen. De cabine is voorzien van airco en twee airbags. De Amphitryon heeft verder onder meer cruisecontrol, ABS, ESP en parkeersensoren. De DAB+-radio is te bedienen vanaf het stuur of via een touchscreen van het 6,2 inch.

Ruimte in de zithoek

In de zithoek zijn de banken tegenover elkaar geplaatst in de zogenoemde face-to-face-indeling. Door de tafel hier gedeeltelijk in te klappen, ontstaat loopruimte richting de voorstoelen. In totaal zijn er vier gordelplaatsen. De keuken tegenover de ingang is voorzien van een driepitskookplaat met elektrische ontsteking, een afzuigkap en een verlicht kruidenrek. De lades en kasten zijn uitgerust met een softclose-sluiting. De koel-vriescombinatie van Dometic heeft een inhoud van 140 liter en staat links van de ingang. Voor het slaapgedeelte is aan de linkerkant de wastafel met toilet te vinden en daar tegenover de douche met een handdoekrek.

Helemaal achter in de Benimar Amphitryon 997 staat een queensbed van155 bij 200 centimeter, dat in hoogte verstelbaar is. Boven het bed en aan weerszijden daarvan is kastruimte. Onder het bed is plek voor bagage. Het slaapgedeelte is met een schuifdeur af te sluiten van het woongedeelte. Voorin heeft de camper een hefbed voor twee personen. De ruime garage is voorzien van ledverlichting. De garage is vanaf beide zijden bereikbaar. De wagen is leverbaar vanaf 91.700 euro.