Tesla-camper op de tekentafel

De Nieuw-Zeelandse camperbouwer Vanlifer kan niet wachten tot Tesla eindelijk klaar is met de Tesla Semi, een elektrische trekker voor een vrachtwagencombinatie. Het bedrijf heeft alvast een camper getekend op dit chassis.

Tesla-camper op de tekentafel

Mocht deze droom werkelijkheid worden, dan staat er een camper op basis van een trekker die 36 ton kan zeulen, met een actieradius van maar liefst achthonderd kilometer. Met een onsje minder aan boord, komt hij vast nog wel wat verder.

Ruimte voor zes personen

Het chassis heeft een dubbele achteras, waarbij de achterwielen door vier elektromotoren worden aangedreven. Deze wielen zijn vanwege de camperopbouw nauwelijks zichtbaar. De opbouw steekt fors uit aan de achterzijde, om ruimte te creëren voor zes personen en alle luxe voorzieningen waarmee de camper is uitgerust. Bijkomende bijzonderheid is dat de chauffeur in alle rust van de omgeving kan genieten, want de bedoeling is dat het een zelfrijdende vrachtauto wordt.

Goede hoop

Goedkoop wordt de camper niet. Alleen de basisauto komt al op een slordige 150 duizend euro en dan moet Vanlifer er nog mee aan de slag. Of het er ooit van gaat komen? Op de website van het bedrijf zegt oprichter Jason Hablous dat hij dat pas zeker weet als de eerste Tesla Semi van de band is gerold. ‘Maar we hebben goede hoop.’ Hij roept geïnteresseerden op om op de website hun mening te geven over het concept.

De start van de productie van de Tesla Semi stond aanvankelijk gepland voor dit jaar, maar is uitgesteld. De verwachting is nu dat het 2020 wordt.