Malibu Van Charming Coupé: slimme bergruimte

Malibu introduceert de Van Charming Coupé. Het is een vervolg op de Van Charming GT, een buscamper met de looks van een halfintegraal, die Malibu vorig jaar vol trots presenteerde.

Malibu Van

De vergelijking met een halfintegraal is te danken aan het interieur, dat Malibu heel ruimtelijk heeft gehouden. Zo is de cockpit in het woongedeelte geïntegreerd. Dat is onder meer te danken aan de opbergkastjes en de indirecte verlichting, die helemaal naar voren doorlopen. In tegenstelling tot de Charming GT heeft de nieuwe Charming Coupé geen skyroof, maar wel veel ruimte in de cockpit, doordat er geen bovenkastjes zitten.

Ruime keuken

In het interieur valt verder de ruime keuken op, met hierin een hooggeplaatste absorptiekoelkast en een geïntegreerde afvalbak. Natuurlijk koos Malibu qua sanitaire voorzieningen voor het zelf ontwikkelde 3-in-1-flexibad, dat bestaat uit een wastafel, douche en draaibaar toilet.

Slimme opbergruimte

Op bagagegebied heeft de Charming Coupé een slim nieuwigheidje: een dubbele bodem onder het bed. Zo ontstaat nog meer opbergruimte. Deze optionele tussenlaag is eenvoudig te verwijderen, waardoor het opbergvak nog steeds geschikt is voor bagage van grote afmetingen. Het slaapgedeelte verschilt per indeling. De 600 DB heeft een achterin een tweepersoonsbed over dwars. De 640 LE heeft twee enkele lengtebedden.

Assist-pakket

De Charming Coupé – met de Fiat Ducato als basisvoertuig – is uit te breiden met een assist-pakket. Dit bestaat onder meer uit noodremassist, rijstrookassist, een regen- en lichtsensor, bandenspanningssensoren en inklappende buitenspiegels. De wagen is leverbaar vanaf 61.300 euro.