Marco Polo V-klasse gemoderniseerd

Samen met camperbouwer Westfalia introduceerde Mercedes-Benz in 2014 de Marco Polo V-klasse. Een goede zet, want in een paar jaar tijd werden er bijna 210 duizend exemplaren van verkocht. Onlangs kreeg de buscamper een opfrisbeurt.

Marco Polo

De grootste uiterlijke verandering is te vinden aan de voorkant van de Marco Polo V-klasse: dankzij de nieuwe bumper en grill oogt de camper breder. Ook zijn er nieuwe kleuren ­– onder andere staalblauw en hyacintrood – en is er keuze uit verschillende lichtmetalen wielen. Het interieur van de V-klasse volgt qua ontwerp de personenautolijn van Mercedes: modern en helder. Ook hier zijn nieuwe kleuren beschikbaar, in zowel stof als leer.

Viercilindermotor

En dan zijn er ook nog minder zichtbare, maar zeker niet minder belangrijke vernieuwingen. Onder de motorkap bijvoorbeeld. Mercedes-Benz introduceert namelijk een nieuwe viercilinderdieselmotor. Deze V 300 d (176 kW/239 pk) zal snelheidsduivels aanspreken, want je kunt er in 7,9 seconden een snelheid van 100 kilometer per uur mee halen. De oude zeventrapsversnellingsbak is vervangen door een negentrapsautomaat. Standaard heeft de V achterwielaandrijving. Optioneel is er ook vierwielaandrijving, de 4Matic.

Elektrische Marco Polo V

De vernieuwde V-klasse is sinds maart te koop. De eerste modellen worden in juni geleverd. Wie liever geen brandstofmotor wil, moet iets langer geduld hebben: later dit jaar komt er ook een elektrische versie op de markt. De Marco Polo V is leverbaar vanaf 73.000 euro.