Caravan Salon Düsseldorf: weer bezoekersrecord

De 57e editie van de Caravan Salon in Düsseldorf heeft een recordaantal bezoekers getrokken. Met 248 duizend bezoekers werd het bezoekersrecord van vorig jaar gebroken. Toen kwamen er 232 duizend bezoekers naar de beurs. De organisatoren spreken dan ook van een zeer succesvolle beurs.

Caravan Salon 2018

“We zijn erg blij met dit nieuwe record. We zien het groeiende bezoekersaantal dan ook als een bevestiging van de beursformule waarin de exposanten, de kampeer-, camper en caravanindustrie en de beursorganisatie goed met elkaar samen werken”, zegt Joachim Schäfer, managing director van Messe Düsseldorf GmbH.

Volgens de organisatie was verder het percentage nieuwe bezoekers opvallend, namelijk 35 procent. De speciale show StarterWelt was onder hen dan ook bijzonder in trek. Opvallend was ook het grote aantal jonge gezinnen met kinderen die deze show bezocht.

Ook de Campercontact-stand had over belangstelling niet te klagen. Ook deze editie zorgde het touchscreen met daarop de app Campercontact voor veel aanloop op de stand van geïnteresseerden én van enthousiaste app-gebruikers.

De 58e editie van Caravan Salon Düsseldorf vindt van 30 augustus (vakdag) tot 8 september 2019 plaats.

Van 10 tot en met 14 oktober vindt in Utrecht de Kampeer en Caravan Jaarbeurs plaats. Ook daar zullen de meeste nieuwe campermodellen te zien zijn. NKC-leden kunnen deze beurs met korting bezoeken. Ook is het mogelijk om daar op de speciale NKC Camping te overnachten. Deze ligt buiten de milieuzone van Utrecht en is dus ook bereikbaar voor oudere diesels.