Belgische buscamper van het jaar: Globe-Traveller XS

De verkiezing van de buscamper van het jaar in België kent twee categorieën: beneden de 45.000 euro en erboven. Op de beurs Mobicar in Brussel werd bekendgemaakt dat de Poolse Globe-Traveller XS in de laatste categorie de prijs in de wacht heeft gesleept.

Buscamper van België

De Globe-Traveller wordt standaard gebouwd op Fiat, maar is ook leverbaar met een Peugeot als basis. De wagen ziet er anders uit dan alle andere, want hij heeft aan de achterkant geen deuren, maar een achterwand uit één stuk van gfk, met daarin de klep naar de garage onder het bed. Deze wand zorgt ervoor dat het interieur tien centimeter langer is dan normaal.

Slimme ruimteoplossingen

Achterin heeft de XS een Frans bed. Tussen slaap- en woongedeelte zit een schuifdeur. In het extra verhoogde dak boven de cabine is nog een uitschuifbaar kinderbed van 187 bij 137 centimeter. Zo heeft de wagen vier slaapplaatsen. Er zijn ook vier zitplaatsen met gordel, waarvan twee voorzien van Isofix-bevestiging voor kinderzitjes. Dealer voor Nederland is Raema Campers & Caravans uit Nederweert. De winnaar in België is in Nederland leverbaar vanaf 69.309 euro.