Kampeerauto in kerstsfeer

Als Kampeerauto 9-2018 morgen bij de leden op de mat valt, is het nog vijf weken tot kerst. Een prima moment om nog wat kerstmarkten en -evenementen te bezoeken. Zo togen we naar het Duitse Traben-Trarbach voor de Wein-Nachts-Markt en zwierven we langs de kerstmarkten in IJsselsteden.

Tijdens de kerstdagen wordt ook vaker stilgestaan bij mensen die het wat minder goed hebben. In dit nummer een verslag van de eerste NKC-camperreis naar Moldavië, waar NKC’ers afgelopen september hun armen uit de mouw staken om ouderen in armoede te helpen.

Een van de redacteuren maakte met haar gezin een droomreis naar de Verenigde Staten en kwam daar in een aantal wildwestsituaties terecht. Verder een verhaal over wintersport in de Franse Alpendorpen La Rosière en Pralognan. Wat dichter bij huis zwierven we langs de Hondsbossche Zeewering en maakten een tussenstop in Vianen.

Steeds meer jachthavens bieden camperplekken aan. Kampeerauto bezocht er vijf en bekeek hoe alles daar reilt en zeilt. Er zijn onderdelen aan de camper waar weinig naar wordt omgekeken, vaak omdat de apk dat niet vereist. Maar ook die onderdelen hebben aandacht nodig. Kampeerauto zet deze punten op een rijtje.

Bij deze Kampeerauto zit ook een vernieuwde uitgave van de evenementenagenda, de Camper UIT Agenda 2019. Hierin staan alle nieuwe én vertrouwde evenementen voor 2019. Vanaf morgen, 20 november, 10.00 uur is het mogelijk om de evenementen te boeken.

Het magazine is ook digitaal te lezen via de app NKC Magazine en via de website.