Test zelfrijdende campers

De camperfabrikant Erwin Hymer Group heeft als eerste bedrijf toestemming gekregen om zelfrijdende campers te testen op de openbare weg. Het pilotproject vindt plaats in Canada bij de Noord-Amerikaanse tak van het bedrijf, zo meldt het bedrijf op de eigen website.

Hymer zelfrijdend

De testcamper rijdt volledig zelfstandig, waardoor het voertuig de chauffeur wordt en de oorspronkelijke chauffeur passagier. De hardware bestaat uit camera’s, gps en Lidar, een op laser gebaseerd radarsysteem. Aan het hoofd van het onderzoek staat de Canadese Universiteit van Waterloo, vlak bij Toronto. In het WatCAR (Waterloo Centre for Automotive Research) werken ongeveer 130 hoogleraren van zes verschillende faculteiten aan het project.

Toekomstmuziek

Het testvoertuig is een Roadtrek-Van op basis van een Mercedes Sprinter. Tot nu toe heeft het voertuig zowel op het terrein van de Erwin Hymer Group gereden als op de openbare weg in de directe omgeving van de Universiteit van Waterloo.

Hoewel een volledig zelfrijdende camper nog steeds toekomstmuziek is, gebruiken camperaars al technologieën die het de bestuurder makkelijker maken, zoals parkeersensoren en zijwindcorrectie.

Hier zie je een filmpje van de zelfrijdende camper.