Brand bij Taekema Campers

Bij een forse brand op het terrein van Taekema Campers in Gorredijk zijn vannacht zes campers in vlammen opgegaan en veertien zwaar beschadigd.

Volgens bedrijfsleider Jannes Taekema is de brand aangestoken. “Op camerabeelden is te zien dat iemand over het hek klimt, de boel in brand zet en er vervolgens met een auto vandoor gaat”, aldus Taekema. “De recherche onderzoekt de beelden, maar die zijn niet heel duidelijk.” Het bedrijfsgebouw bleef gespaard.

Taekema

Ontevreden

Taekema zegt geen idee te hebben wie dit op z’n geweten heeft. “We piekeren ons suf. We verkopen per jaar zo’n tweehonderd campers, dus er zal heus wel eens een klant ontevreden zijn. Maar dat is nog geen reden om zoiets te doen, lijkt me.” De brand werd rond 02.00 uur vannacht door een voorbijganger ontdekt.

Half miljoen

De schade schat Taekema op z’n half miljoen voor de campers, plus bijkomende kosten. “Zo’n 25 duizend euro per camper, plus een door de brandweer geforceerd hek en verbrand asfalt. Het is een enorme bende.” Onder de getroffen campers zijn ook exemplaren van klanten, die er voor de verkoop of voor reparatie stonden.

De verkoop gaat even op een laag pitje. “De helft van onze voorraad is weg, dus die moeten we weer op peil zien te krijgen. Maar de campers die in de showroom staan, kunnen we nog wel verkopen”, zegt Taekema. Hij hoopt de boel op korte termijn weer op orde te hebben.