Leren voor C1 kan nu via de NKC

Via de website van de NKC is een mogelijkheid gecreëerd om de theorie voor het C1-rijbewijs te leren en te oefenen voor het theorie-examen. De nieuwe dienst is gratis voor leden.

C1 Rijbewijs

De NKC biedt de dienst aan omdat uit onderzoek is gebleken dat hier grote behoefte aan is. Naar verwachting gaan duizenden camperaars er gebruik van maken. Het rijbewijs C1 is voor veel camperaars een aantrekkelijke optie, omdat ze daarmee mogen rijden met een camper met een hogere toegestane maximummassa dan 3.500 kilogram. Bij veel campers is het technisch mogelijk om het maximumgewicht bij de RDW te laten verhogen, maar dan volstaat het B-rijbewijs niet meer.

Om het C1-rijbewijs te halen, moeten camperaars het theorie-examen afleggen en afrijden in een kleine vrachtwagen. Dat laatste blijkt in de praktijk vaak geen groot probleem, maar de theorie wil nogal eens een hobbel zijn, omdat er ook allerlei voor de camperaar nutteloze kennis is vereist, zoals over vrachtbrieven en de tachograaf. “Dom stampwerk”, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk, “maar wel nodig om het begeerde papiertje te halen. We willen de leden daar graag bij helpen.”

Meer informatie over de dienst staat op nkc.nl