Duurzaam camperen is de toekomst

Duurzaamheid is essentieel voor de toekomst van het camperen en het bevordert de vrijheid van het camperen. Dit is de belangrijkste conclusie die getrokken kan worden uit de resultaten van een enquête op nkc.nl waaraan ruim duizend camperaars meededen.

Duurzaamheid Teaserafbeelding

Camperaars willen investeren

Meer dan de helft van ondervraagden geeft aan dat de inzet op duurzaamheid essentieel is voor de toekomst van het camperen. Volgens 40 procent bevordert duurzaamheid zelfs de vrijheid van het camperen. Driekwart van de respondenten is bereid eenmalig tussen de 0 en 3000 euro te investeren om de camper te verduurzamen om daarmee beperkingen als milieuzones te omzeilen. Dezelfde cijfers gelden ook voor camperaars die hun camper willen verduurzamen om het milieu te sparen.

Praktische tips

Uit de enquête van de NKC blijkt dat 78 procent van de camperaars graag praktische tips ontvangt van de NKC omtrent het verduurzamen van de camper en het camperen. In de komende weken zal de NKC daar gehoor aan geven via diverse kanalen.

De NKC hield de online enquête om te onderzoeken hoe camperaars over duurzaamheid denken. De resultaten worden meegenomen in de ontwikkeling van een visie voor de komende jaren.